Vinterpausen er over, og eliteserielaget åpnet serien på Frogner mot Eidsvoll 1814s på søndag. Været var strålende, og stemningen rundt kampen god. De i overkant av 200 tilskuerne som tok turen til Frogner fikk se en ny utgave av Trolls på offense, bygget rundt et optionbasert løpespill.

I begynnelsen så alt ut til å gå på skinner. Ballen ble flyttet nedover banen og Trolls scoret på åpningsdriven som ble avsluttet med et kort løp av QB Atle Haaland. Trolls gikk opp i ledelsen 7-0. Defence kom utpå og tvang fram tredje og langt for 1814s og så ut til å overta ballen i god posisjon. I stedet kom vendepunktet, og Eidsvoll fikk til et langt pasningsspill. Eidsvoll kunne utlikne, og derfra ble det en jevn kamp der Eidsvoll var hakket bedre og litt flinkere til å utnytte feil hos hjemmelaget.

Det var fortsatt jevnt til pause – Eidsvoll scoret en gang til på en punt som ble returnert, men ut over det var det ingen av lagene som puttet flere poeng på tavla.

Etter pause kom Eidsvoll strekt ut og scoret på andre omgangs første drive. Scoringen ble satt opp av en lang pasning som så vidt unngikk en Trolls-forsvarer, og dette var litt symptomatisk for kampen – det ble med nesten for våre gutter og Eidsvoll var flinkere til å utnytte våre feil. Utover i kampen syntes det også at Trolls har litt flere spillere enn tidligere som må spille på begge sider av ballen. 1814s kunne score en gang til og fastsette sluttresultatet til 27-7 i favør bortelaget.

Kampen inneholdt både lyspunkter og ting å jobbe med for Trolls. Defensivt var det mye positivt, og om noen feil kan lukes bort vil mye være gjort. Offense så bra ut i starten men gikk litt tom for damp etter hvert, og det ble litt for mange spill med tap av yards – noe et optionbasert offense ikke tåler spesielt godt. Det er også rom for forbedringer i blokkeringene, der det litt for ofte kom spillere gjennom i bakfeltet og litt for sjeldent ble plukket opp linebackere på blokker.

Neste kamp blir igjen mot 1814s, når returoppgjøret mellom lagene spilles på Eidsvoll 29. april.

Tekst: Simen Kristensen