I helgen arrangerte forbundet for amerikansk fotball her i Norge en ledersamling, slik de gjør hvert år. En del av arrangementet er en middag for de inviterte, og den foregikk i går. Der ble det også lagt til medlemmer i forbundets Hall of Fame, som foreløpig er en svært eksklusiv klubb!

Så eksklusiv er den at det faktisk ikke finnes noen enkelt tilgjengelig oversikt over hvem som er valgt inn tidligere år (og når), men det dreier seg om en håndfull mennesker som har gjort en viktig innsats for å drive amerikansk fotball i Norge fremover.

Forbundets Hall of Fame inntil i går av:

  • Eigil Norén
  • Bård Aune
  • Henrik Dahl
  • Finn-Jarle Lund Mathisen

Det var inntil i går, hvor to nye navn dukket opp og ble innlemmet i Hall of Fame!

De to nye medlemmene av Hall of Fame er på ingen måte ukjente størrelser innen norsk amerikansk fotball; tvert i mot. Vi snakker om landets første hjemmegrodde proff-spiller Nicolay Aslaksen, samt Trolls-ildsjelen Truls Bråthen!

Aslaksen og Bråthen er utvilsomt velfortjente mottakere av en slik ære. Nicolay Aslaksen har vi nevnt ved flere anledninger så sent som i vår, da vi også auksjonerte bort hjelmen hans til inntekt for juniorarbeid innen norsk amerikansk fotball. Aslaksen hadde stipend-tilbud fra Wisconsin, spilte i World League (forløperen for NFL Europe), og var en sportslig katalysator for noen av de beste lagene vi har sett her i Norge i hans tid som spiller hos Oslo Vikings. Han ble ikke overraskende kåret til tidenes beste norske spiller hos Oslo Vikings for noen år siden. Nicolay har også vært TV-kommentator for blant annet college-fotball på Eurosport.

Truls Bråthen er QBen som var med i oppstarten av Trolls og regnes av mange som den beste hjemlige norskfødte quarterbacken.

I kjølvannet av spillerkarrieren har han nedlagt ufattelig mange timer som ildsjel og trener hos Vålerenga Trolls, hvor fokuset særlig har vært rettet mot juniorarbeid. Trulshar også bidratt som trener på landslagsnivå. Tidligere i høst ble han av forbundet kåret til årets juniortrener, som er en tittel han trolig kunne forsynt seg med i svært mange av de siste 25 årene hvis tittelen hadde blitt utdelt hvert år siden Truls Bråthen tok opp trenergjerningen.

Vi gratulerer både Truls Bråthen og Nicolay Aslaksen med denne velfortjente hederen!

Artikkelen er hentet i sin helhet fra http://amerikanskfotball.tnfj.com
Foto: Truls Bråthen